Bayi Baru Lahir Tidur Lebih Lena : ESP Bantu Pekatkan Susu Ibu

Bayi Baru Lahir Tidur Lebih Lena : ESP Bantu Pekatkan Susu Ibu | Biasanya bayi baru lahir dan menyusu badan akan kerap menyusu. Ini kerana susu ibu lebih mudah dicerna dan dihadam. 

Mengikut pengalaman saya sendiri, anak saya menyusu setiap setengah jam ke satu jam. Kerap kan? 

Berlainan semasa anak pertama, di mana saya memberinya susu formula (kurang pengetahuan di samping masalah puting luka). Bila beri susu tepung, bayi tidur lebih lama. Ini kerana susu formula lambat dihadam, tidak seperti susu ibu. 

Okay, berbalik kepada cerita asal. Bayi menyusu susu ibu akan minum dengan kerap. Tapi baru-baru ini, saya berbual dengan kawan saya yang sedang berpantang 30 hari. 

Bayi nya tidur minimum 2 jam sebelum sesi menyusu (susu ibu)  seterusnya. Jadinya, ibu boleh rehat lebih lama. Biasanya bayi yang tidur lama ini yang menyusu susu formula. Tapi, beliau susukan dengan susu ibu. Bayi juga tiada kuning langsung dan alhamdulillah sihat. 

Apa rahsianya? 

Apa yang saya dapat simpulkan, beliau amalkan minum Energizing Soy Protein (ESP) yang mencukupi. Bila minum ESP, selain luka dan sel ibu cepat sembuh, ia juga membantu membanyakkan serta memekatkan susu ibu. Jadi, bayi kenyang lebih lama. Bayi kenyang, ibu pun dapat rehat lebih ?

Selalu kan kita dengar mitos yang bayi susu ibu kerap ‘lapar’. Tak cukup susu katanya. Jadi mulalah ibu ayah ni pergi beli susu formula, kononnya untuk topup susu. Namun, sebenarnya badan ibu kurang nutrisi dan kurang rangsangan untuk menghasilkan susu ibu yang pekat. 

.

Selain ESP, beliau juga mengamalkan vitamin-vitamin lain dalam Set Pantang Shaklee yang termasuklah :

  • Vitalea with iron (multivitamin, bagus untuk hb darah) 
  • B Complex (asid folik, anti stress) 
  • SR Vitamin C Plus
  • ESP
  • Omega Guard
  • Ostematrix
  • Alfalfa Complex

Beliau sangat konsisten makan vitamin. Tambahan pula beliau bersalin secara caesarean. Luka czer tersebut agak besar kerana bayi besar. Ibu tiada diabetes, tetapi memang genetik. 3 anak yang dilahirkan sebelum ini juga besar.

Seminggu selepas czer, doktor check luka beliau. Katanya luka bercantum dengan baik dan tiada nanah. Doktor tanya makan apa dan kawan saya beritahu vitamin apa yang di makan. Doktor suruh teruskan sebab vitamin bagus katanya. 

Ada lagi yang beliau kongsikan. Anaknya kali ini tak ada kuning. Langsung tak ada. Zaman sekarang ni rata-rata bayi baru lahir ada kuning kan? 

Apa rahsia dia ni? 

Rupanya dari masa mengandung, dia amalkan Vitamin E setiap hari. Tips ni di berikan oleh seorang nenek yang mana cucu-cucunya semua tak ada kuning. Rahsianya makan vitamin e shaklee

.

Tahukah Anda? 

Susu kambing mengandungi Vitamin E yang tinggi

Pernah kan dengar petua kalau anak kuning, digalakkan ibu minum susu kambing. Kenapa ya? Sebab susu kambing bagus dan tinggi vitamin e

Apa lagi yang nak dikongsikan ya? 

Haaaa kawan saya ni 1st time bersalin secara czer. Jadi dia takutttt nak berurut. Ye la kan, takut la tersentuh luka czer tu. 

Dah 30 hari berpantang, baru dia panggil tukang urut. Boleh imagine tak macam mana urat-urat orang yang lambat urut lepas bersalin? Keras? Masuk angin? 

Tapi alhamdulillah, tukang urut cakap badan dia tak ada angin langsung. Urat pun masih lembut. 

Apa lagi rahsianya ni? ?

Jawapannya, dia amalkan Omega Guard. Badan tak sejuk, urat tak sejuk. Selain itu, Omega 3 menguatkan daya ingatan dan bantu ibu menurunkan berat badan.

.

Mengapa mesti memilih Set Pantang Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik
.

NAK DAPATKAN SET PANTANG SHAKLEE HARI INI? POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA

Daftar sebagai ahli Shaklee untuk menikmati potongan harga yang menjimatkan. 

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee? Mudah sahaja. Klik pada “JOIN NOW” atau klik gambar di bawah


===========

CARA ORDER:

===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp ke 016-7113576

Anda juga boleh dapatkan Set Pantang Shaklee secara online dengan hanya menggunakan kad debit/kad kredit. 

Klik Sini Welcome To Shaklee Online Ordering



COD Shaklee Kulai, COD Shaklee Senai, COD Shaklee Skudai, COD Shaklee Taman Universiti, COD Shaklee Tampoi, COD Shaklee Bandar Baru Uda, COD Shaklee Kota Tinggi, COD Shaklee Johor Bahru, COD Shaklee Pasir Gudang, COD Shaklee Singapura (Singapore)

Email : suhaily.aj@gmail.com

Like Fb Fanpage : Success Familia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *