KESAN ESP PALING KETARA PADA DIRI SAYA SENDIRI

Kesan ESP Paling Ketara Pada Diri Saya Sendiri | 5 tahun dulu saya minum ESP sebagai ikhtiar untuk menyusukan anak. Alhamdulillah tercapai impian untuk menyusukan sepenuhnya sampai usia 2 tahun.

Tapi tu testimoni lama kan kan hehe sebab sekarang dah tak ada baby. Paling ketara yang saya perasan ialah tang kulit. 

Pun sebenarnya tak perasan sangat. Sebab saya ni pun bukan jenis bermake up sangat. Tak menghadap cermin selalu hahaa

Bila kawan-kawan yang lama tak jumpa tegur, kulit ko makin elok la, ko makan apa? Pakai foundation apa? 

Dulu saya ni ada jerawat kat pipi. Jerawat yang datang, saya picit. Datang lagi, saya picit. Tanpa hentinya perangai saya tu huhu… Faham-fahamlah kan kesan bila picit jerawat ni. Saya pun ingat takde harapan la.

Saya makan Shaklee pun bukan untuk diri sendiri awalnya. Saya makan untuk anak-anak. Tapi secara tak sedar, saya pun dapat manfaatnya. 

Jerawat boleh dikatakan tak ada. Kalau ada sekali pun, sekejap je baik. Dulu kulit saya jenis normal-oily, tapi ada sesetengah kawasan muka yang mengelupas. Mungkin radang akibat selalu picit jerawat. 

Tapi sekarang, kulit jadi lembap (moist), warna kulit sekata, parut jerawat pudar, kulit lebih berseri dan secara tak langsung kita juga lebih berkeyakinan. 

Saya minum ESP pagi sebagai sarapan. 3 sudu pagi tu memang mengenyangkan. Saya biasa minum ESP dengan makanan lain seperti roti, mihun, buah dan sebagainya tapi dalam portion yang sederhana. Makan kena enjoyyy, tak boleh terlalu strict. Dan kena ada warna warni gitu, baru semangat 

Sarapan saya pagi ini. Lebih baik jika ada salad. Baru la seimbang kan ☺️

.

Ini pula, ESP bersama kuewtiaw goreng udang

.

2 comments for “KESAN ESP PALING KETARA PADA DIRI SAYA SENDIRI

  1. November 8, 2017 at 11:59 pm

    Patut kulit kak el bersih..amalkan esp rupanya

    • Ell
      November 9, 2017 at 12:06 am

      Alhamdulillah, beza la dari dulu kak. Kalau jumpa customer, el cakap el dulu pun banyak jerawat. Customer tak percaya 😅

      Gambar dulu-dulu pulak takde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *