Menu Ringkas, Sedap, Berkhasiat Untuk Yang Sentiasa Sibuk ?

Menu Ringkas, Sedap, Berkhasiat Untuk Yang Sentiasa Sibuk | Tajuk, macam sibuk sangat je kau ya hehehe.  

Sebenarnya takde la sesibuk yang sampai nak makan pun takde masa. Cuma nak kongsikan resepi mudah ketika kita nak cepat, atau ketika takde selera nak makan nasi ?

Kat Johor ni, memang kita sekolah pagi petang. Macam anak saya, Aliff (7 tahun), sekolah kebangsaan sesi pagi. Sekolah agama sesi petang. 

Hari biasa balik sekolah kebangsaan pukul 12.50 tengah hari. Tapi hari Ahad, special sikit sebab kena balik pukul 1.20 petang.

.

Masuk sekolah agama pulak pukul 2 petang. Hari Ahad kena rushing sikit. Ambil dia balik rumah, mandi, makan, solat sebelum ke sekolah agama.

.

Hari ini, kat sekolah kebangsaan dia kena inject ? Katanya, sakit, siap terjerit lagi kata dia. Saya ketawakan dia dalam kereta. Rupanya dia serius pulak hahaha

.

Okay la, sakit sekejap je tu. Inject tu untuk pencegahan dari sakit yang lebih serius bla bla bla mommy bagi explaination. Baru dia faham dan dia cakap ” ooo nanti akan datang, saya akan jadi sangat sihat” 

.

InshaAllah, mudah-mudahan. Aamiiin

****************

Balik sekolah kebangsaan 1.20 pm

Itu ini sampai rumah 1.30 pm

Pukul 2 pm masuk sekolah agama

Ada setengah jam je lagi nak bersiap.

Kadang bila masa singkat camni Aliff tak nak makan nasi. 

.

So, mommy dengan pantasnya terus ambil mug besar, buatkan menu spesel ni ?

Menu Ringkas Dan Mudah Untuk Anak Sekolah

MENU RINGKAS LAGI SEDAP ?

. 

Cara-caranya:

1 sudu ESP/Meal Shakes + air sedikit

Susu segar

Madu

**Kacau sampai larut, nak lagi best guna shaker

Last sekali taburkan cornflakes banyak-banyak atas tu

.

Krup krap krup krap dengan susu sejukkkk nyaman je rasa

.
Siyes kenyang! Alhamdulillah ?

.
Nak lagi sedap, tambahkan buah-buahan kegemaran anak-anak. Contoh strawberi ke epal ke etc baru la kalerful ciket, kan? ?

#ringkas_berkhasiat

#boleh_diet ?

#sesuai_untuk_picky_eaters_jugak

#resepi_ringkas

 

1 comment for “Menu Ringkas, Sedap, Berkhasiat Untuk Yang Sentiasa Sibuk ?

  1. Nur
    September 10, 2017 at 2:58 pm

    Wah sedap ni! Thanks for the info & tips ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *