Testimoni : Rawat Sopak Dari Dalam Dengan Vivix Dan ESP

Sopak ialah satu penyakit kulit yang membuatkan anggota badan kita seperti bertompok-tompok.
Walaupun tidak menyakitkan, namun ia menyebabkan seseorang merasa rendah diri lebih-lebih lagi bila sopak berlaku di kawasan muka.

.

Antara beberapa punca berlaku sopak adalah kerana :

  • Penghasilan antibodi yang menyerang melanosit di badan pesakit sendiri
  • Kemusnahan melanosit dengan tersendiri
  • Ada kajian yang menunjukkan, sesetengah kejadian seperti sunburn atau tekanan emosi boleh menyebabkan timbulnya penyakit vitiligo.
  • Vitiligo juga boleh disebabkan oleh faktor keturunan walaupun ia tidak dapat dibuktikan
  • Dan kebanyakan pesakit sopak atau vitiligo masa kini adalah disebabkan oleh penggunaan krim kulit yang tidak sesuai. Kebanyakan produk kulit di pasaran tidak diketahui tahap keselamatannya terutama penggunaan bahan kimia di dalamnya.

.

Banyak juga pendedahan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia berhubung beberapa produk yang berbahaya. Sebab apakah ia berbahaya? 

.

Ini kerana produk dikesan mengandungi beberapa bahan kimia bahaya untuk tubuh kita. Antaranya seperti di dalam gambar di bawah.
.

Memang kita tak nampak kesan buruk bila menggunakan krim kulit yang tinggi kimia berbahaya dalam masa 1-2 hari atau 1-2 bulan. Tetapi kesan buruknya akan muncul selepas beberapa tahun mengikut tahap kesihatan individu.

.

Namun, kadang-kala memang kita sendiri tidak tahu adanya bahan kimia berbahaya tersebut, kerana ramuan tersebut disembunyikan daripada label.
Kesan penggunaan bahan seperti ini, itulah akhirnya boleh menyebabkan penyakit kulit, contohnya

  • Jerawat batu dan kulit sensitif
  • Sopak atau vitiligo
  • Kanser kulit

.

Sebaik-baiknya, jika hendak ambil sesuatu untuk tubuh kita samada masuk ke dalam badan atau walaupun sekadar disapu pada kulit, pastikan produk yang anda ambil adalah selamat daripada bahan berbahaya. Kesan yang paling ditakuti ialah kanser kulit.

.

Bagaimana Shaklee Membantu Merawati Sopak atau Vitiligo

Bagi membantu merawati masalah sopak atau vitiligo, kami sarankan pengambilan ESP dan Vivix.

.

1. Vivix

Penyakit sopak menyebabkan tubuh membentuk sejenis protein yang dipanggil cytokines. Protein ini merosakkan sel-sel melanocytes yang membentuk melanin. Ada juga teori mengatakan melanocytes ini merosakkan dirinya sendiri atau disebut sebagai self destruction.
.


Bagaimana Vivix boleh membantu? Dalam hal ini, Vivix bertindak dengan 2 cara:


a. Menghalang pembentukan protein AGE

Apakah AGE? Anda boleh baca lebih lanjut tentang AGE dalam posting saya sebelum ini.
Peningkatan protein AGE dalam badan boleh menyekat penghasilan dan fungsi sel badan kita. Semakin banyak protein AGE terbentuk, semakin mudah kulit kita bertambah teruk terutama dengan pelbagai faktor contohnya cahaya matahari dan penggunaan bahan kimia berbahaya pada tubuh.

.
b. Mengandungi polifenol penting
Vivix mengandungi ramuan polifenol yang telah dibuktikan dalam ujian makmal memberi kesan positif terhadap empat mekanisma utama dalam penuaan sel dan dengan itu ia bertindak lebih dari sekadar memberi sokongan antioksidan.
Kajian menunjukkan polifenol bertindak sebagai antioksidan untuk menghalang dan merawat kerosakan kulit disebabkan oleh pendedahan kepada cahaya matahari. Kerosakan kulit turut berkait rapat dengan radikal bebas yang bertindak memusnahkan sel kulit. Polifenol menunjukkan sangat baik untuk melindungi kulit dan tubuh daripada radikal bebas.

.

2. ESP

ESP merupakan protein segera pertama yang dicipta oleh Shaklee sekitar tahun 1961 lalu sebelum adanya protein segera lain di pasaran.

.

Mengapa ESP penting untuk pesakit sopak atau vitiligo?
Asas tubuh kita adalah sel. Tubuh kita terdiri daripada pelbagai sistem. Contohnya sistem pencernaan, sistem perkumuhan dan lain-lain. Di dalam sistem ini, mengandungi pelbagai organ contohnya dalam sistem pencernaan kita ada organ seperti mulut, perut, usus kecil, usus besar dan lain-lain.

.
Bagi setiap organ pula adalah binaan daripada sel-sel ini yang paling asas. Sel terkecil dalam badan manusia adalah sel sperma (lelaki) dan sel terbesar adalah ovum (wanita). Untuk membina sel yang sihat, kita perlukan kepada protein.

.

Bila sel yang rosak (kulit pesakit sopak) dapat digantikan dengan sel yang sihat, tentulah kulit pun akan menjadi lebih sihat dan tiada lagi kesan-kesan sopak. Ini kerana tanpa protein yang baik, sel kulit hanya akan copy sel sedia ada. Kalau sel sedia ada tidak sihat, itulah yang akan ditirunya sampai bila-bila pun. Jadi anda perlukan protein yang baik seperti ESP untuk membantu anda mendapatkan sel kulit dan badan yang sihat.

.

Testimoni Sopak Dengan ShakleeBerikut adalah testimoni yang ada. Perlu diingat, pengambilan set Shaklee mungkin akan ambil masa untuk nampak perubahan. Tempoh pula bergantung kepada individu. Perlu konsisten dan bersabar. Selain itu, jaga pemakanan yang sihat.

.

Testimoni Sopak Shaklee

.

Kenapa mesti memilih Shaklee sebagai pilihan no 1?

》Terbukti HALAL

》Mendapat Kelulusan KKM

》Tiada Kesan Sampingan

》Terbukti Semulajadi Dan Berkesan

》Terbukti Selamat

》Produk pertama, Vitalea telah berusia lebih 100 tahun

.

✔ Nak Order? 

.

Klik gambar di bawah untuk membuat order dengan hanya menggunakan kad debit/kad kredit 👇

.

Beli produk Shaklee secara online

Welcome To Shaklee Online Ordering

.

Atau 

.

Boleh hubungi saya seperti no di bawah,

☎ Whatsapp/Telegram Ell : 016-7113576

.

✔ Penghantaran ke seluruh Malaysia dan Singapura (CityLink, SkyNet, Poslaju)

.

Setiap pelanggan elnaomie.net akan menerima konsultansi sebelum dan selepas pembelian ☺

#CODShakleeKulai #CODShakleeSenai #CODShakleeJB #CODShakleeBBU #CODShakleeSingapore #CODShakleeLarkin #CODShakleePasirGudang

.

Jika anda mahu makan vitamin Shaklee pada harga lebih jimat, anda boleh daftar sebagai ahli Shaklee, walaupun sekadar untuk makan sendiri/peluang jana pendapatan.

.

Hubungi saya untuk pendaftaran atau daftar secara online disini ➡ Klik pada JOIN NOW dan isikan butiran anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current ye@r *